Τίτλος: Ποια είναι τα κατάλληλα πτυσσόμενα κάγκελα για σας; Δείτε τα 5 κύρια είδη!

Μάθετε τα πάντα για τις 5 κύριες κατηγορίες από πτυσσόμενα κάγκελα!

 

Όταν πρόκειται για μια λύση ασφάλειας που να είναι γρήγορη, εύχρηστη και αποτελεσματική, το μυαλό όλων πάει στα πτυσσόμενα κάγκελα. Αν κάνετε μία βόλτα στη Θεσσαλονίκη ή σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη της χώρας μας, θα δείτε ότι αυτά τα κάγκελα χρησιμοποιούνται πραγματικά παντού. Θα τα δείτε τόσο σε σπίτια σαν ένα έξτρα και πολύ αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας, όσο και σε επιχειρήσεις, μέχρι και σε συναυλίες.

 

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, υπάρχουν πολλά είδη κάγκελων εκεί έξω, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο για τη δουλειά την οποία το θέλετε. Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι να νοιάζεστε απλά πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τιμή χαμηλή, αλλά δε σημαίνει πως τα πιο φθηνά κάγκελα θα ταιριάζουν και στις ανάγκες σας. Πώς θα κάνετε λοιπόν τη κατάλληλη επιλογή; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τους διάφορους τύπους πτυσσόμενων κάγκελων, αλλά και τις ενδεικτικές χρήσεις τους.

 

    • Μονό πτυσσόμενο κάγκελο

 

πτυσσόμενα κάγκελαΌπως θα καταλάβατε και από το όνομα, πρόκειται για πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας που εγκαθίστανται μόνιμα στο πλαϊνό μέρος μίας πόρτας, ενός παραθύρου ή κάποιας άλλης διόδου. Συνήθως έχουν και έναν πίρο στη μέση που τα βοηθάει να είναι όσο πιο σταθερά και ασφαλή γίνεται. Όταν θέλετε έναν άνοιγμα, μπορείτε να περιστρέψετε το κάγκελο χρησιμοποιώντας μία μονή ράγα. Ο μόνιμος χαρακτήρας αυτών των κάγκελων, τα κάνει ιδανικά για πόρτες σπιτιών και καταστημάτων.

 

    • Διπλά πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

 

πτυσσόμενα κάγκελα θεσσαλονίκηΑυτά τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι στην ουσία τα μεγάλα αδέλφια των μονών καγκέλων. Δουλεύουν και εγκαθίστανται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, αλλά μπορούν να καλύψουν μεγάλες διόδους και ανοίγματα που δεν μπορεί να καλύψει ένα μονό κάγκελο. Έχουν και αυτά έναν κεντρικό πύρο για έξτρα ασφάλεια και σταθερότητα. Είναι πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας κόστος χαμηλού που είναι ιδανικά για καταστήματα ή και σπίτια με διπλές πόρτες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την περίφραξη εισόδων για αυτοκίνητα σε γκαράζ, πάρκινγκ και οικόπεδα.

 

    • Πτυσσόμενα κάγκελα “διάδρομοι”

 

ptisomena kagela thessalonikiΠρόκειται για κοντά και μικρά σε μέγεθος πτυσσόμενα κάγκελα που μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους και να σχηματίσουν ένα μεγάλο “φράχτη”. Χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για τη δημιουργία διαδρόμων (από εκεί παίρνουν και το όνομα τους) που βοηθούν επιχειρήσεις να διαχειρίζονται ουρές από πελάτες ή να κατευθύνουν τους πελάτες τους όπου θέλουν ή πρέπει. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για κάγκελα που είναι πολύ χρήσιμα σε μεγάλα καταστήματα, αλλά και για διοργανώσεις εκδηλώσεων. Η τιμή τους είναι σχετικά μικρή, οπότε μπορείτε να τα βρείτε παντού και αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα ή δύο και μέσα στο σπίτι σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τα χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε ας πούμε το κατοικίδιο σας σε κάποιους χώρους.

 

    • Φορητά πτυσσόμενα κάγκελα

 

ptisomena kagelaΠρόκειται για πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τα οποία δεν εγκαθίστανται μόνιμα στον χώρο. Είναι η ιδανική και πιο οικονομική λύση για όσους ψάχνουν για κάποιο οικονομικό και πρακτικό μέτρο ασφαλείας, αλλά δε θέλουν κάτι που θα αλλάξει μόνιμα τον χώρο τους. Μετά τη χρήση τους, τα κάγκελα αυτά διπλώνονται και έπειτα μπορείτε να τα βάλετε όπου θέλετε και να τα κρατήσετε αποθηκευμένα μέχρι να τα χρειαστείτε. Βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, οπότε ίναι ιδανική λύση με σχετικά χαμηλό κόστος για όλους όσους, επαγγελματίες ή πολίτες, επιθυμούν να έχουν λίγη πρόσθετη ασφάλεια λίγους μήνες το χρόνο.

 

    • Πτυσσόμενα κάγκελα “εμπόδια”

 

πτυσσόμενα κάγκελα τιμέςΠρόκειται για πιο μικρές παραλλαγές των κάγκελων τύπου “διάδρομο”. Είναι πιο φορητά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία διακριτικών “εμποδίων” που θα περιορίζουν τον κόσμο ή θα τον οδηγούν εκεί που θέλετε. Συνήθως αυτά τα κάγκελα δεν μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους. Είναι ιδανικά για διοργανωτές εκδηλώσεων και συναυλιών.

 

Αυτά λοιπόν είναι επιγραμματικά τα 5 κύρια είδη πτυσσόμενων καγκέλων. Η τελική επιλογή είναι φυσικά δική σας και πρέπει να βασίζεται τόσο στις ανάγκες σας, όσο και στις τιμές. Αξίζει να σημειωθεί πως ανεξάρτητα από τον τύπο που θα επιλέξετε, θα βρείτε σίγουρα πττυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας προσφορές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα.