Ανεβάσατε ένα βίντεο σε μία ιστοσελίδα φιλόξενίας βίντεο, είναι όμως ορατό παντού;

4 κινήσεις για να κάνετε τα βίντεο σας όσο το δυνατόν πιο ορατά!

Σχεδόν όλοι πλέον γνωρίζουν για το YouTube και τη σημασία του να φτιάχνεις και να ανεβάζεις video στο διαδίκτυο. Πολλοί όμως πιστεύουν ότι ανεβάζοντας ένα video σε μία ιστοσελιδα φιλοξενιας βιντεο, η δουλειά τους έχει τελειώσει και το έργο τους μπορεί να το βρει εύκολα όποιος θέλει. Αυτό όμως είναι τελείως λάθος! Ένα video δε διαφέρει σε τίποτα από ένα απλό αρχείο που ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Όταν ανεβάζετε ένα άρθρο για παράδειγμα, δεν κάνετε ότι μπορείτε για αν το βρίσκει εύκολα ο κόσμος και να βγαίνει υψηλά στις μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιώντας τεχνικές βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης;

Τα video λοιπόν “ταξινομούνται” τόσο στην ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο στην οποία ανεβαίνουν όσο και σε διάφορες μηχανές αναζήτησης, όπως το YouTube και το Google. Για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ορατά λοιπόν, θα πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα! Ας τα δούμε!

1.ιστοσελίδα φιλόξενίας βίντεο Προσέξτε τον τίτλο του video σας

Πολλοί δε δίνουν καμία σημασία στον τίτλο ενός βίντεο όταν το ανεβάζουν σε μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο. Υπάρχουν πολλοί μάλιστα οι οποίοι χρησιμοποιούν απλά το όνομα αρχείου του video κατευθείαν από τη κάμερα τους ή το λογισμικό που χρησιμοποιήσαν για να το μετατρέψουν και να το μοντάρουν. Εννοείται πως αυτό είναι τεράστιο λάθος! Στον τίτλο του βίντεο σας είναι καλό να γράφετε κάτι που θα είναι μία “περίληψη” αυτού που θα δει ο επισκέπτης. Ανεβάζετε απλά ένα Blog? Τότε στον τίτλο θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα η λέξη Blog αλλά και το θέμα για το οποίο θα μιλήσετε, για παράδειγμα “Το Blog μου 252: Μία μέρα με τον σκύλο μου”. Αν ανεβάζετε ένα review για κάτι, μία ταινία ή ένα video game ας πούμε, θα πρέπει να υπάρχει η λέξη review και ο τίτλος του προϊόντος που κριτικάρετε, πχ: “Το review μου για το X-Men: Days Of Future Past”.

 

2. Να γράφετε ΠΑΝΤΑ μία περιγραφή

ιστοσελιδα φιλοξενιας βιντεο

Πολλοί αφήνουν επίσης την περιγραφή του video, θεωρόντας πως ο τίτλος είναι αρκετός για να πάρει ο υποψήφιος θεατής μία ιδέα για το περί τίνος πρόκειται το βίντεο. Κακά τα ψέματα, όσο πρωτότυπο και original να είναι το βίντεο σας, είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρχουν ήδη ένα ή και παραπάνω με τον ίδιο ή παρόμοιο τίτλο στην αγαπημένη σας ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο. Αυτό που θα δώσει στον θεατή έναν λόγο για να παρακολουθήσει το δικό σας βίντεο και όχι αυτο των άλλων, είναι η περιγραφή. Φροντίστε λοιπόν να τη συμπλυρώσετε και να τη κάνετε όσο πιο “πιασάρικη” γίνεται. Γράψτε μία πιο αναλυτική περιγραφή του περιεχόμενου σας και προσπαθείστε να το πουλήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με άλλα λόγια, γράψτε κάτι που θα έκανε εσάς να δείτε το βίντεο!

3. Να βάζετε tags

istoselida filoksenias videoΔεν υπάρχει ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο που να μην επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέτουν tags στα βίντεο που ανεβάζουν, οι περισσότεροι όμως απλά αγνοούν αυτή τη δυνατότητα. Μέγα λάθος! Τα tags απλά κάνουν το βίντεο σας πολύ πιο ορατό, μιας που το βοηθούν να εμφανίζεται και σε ανθρώπους που δε ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο. Αν για παράδειγμα ονομάσετε το video σας “X-Men: Days Of Future Past Review”, θα εμφανίζεται μόνο σε ανθρώπους που ψάχνουν για κάποιον από τους παραπάνω όρους ή και όλους μαζί. Αν όμως προσθέσετε tags όπως mutants, movies, X-Men movies, comic movies, reviews, movie reviews, comic reviews κλπ, θα εμφανίζεται και σε άτομα που ψάχνουν για τους παραπάνω πιο γενικούς όρους. Προσπαθείστε να σκεφτείτε λοιπόν τι άλλο θα έψαχνε κάποιος που θα τον ενδιέφερε το θέμα του βίντεο σας και προσθέστε όρους στα tags. Όσοι περισσότεροι, τόσο το καλύτερο!

4. Διαδώστε τα βίντεο σας!website filoksenias video

Εντάξει, καλές οι μηχανές αναζήτησης και τα συστήματα αρχειοθέτησης της κάθε ιστοσελίδας φιλοξενίας βίντεο, αλλά θα πρέπει να βοηθήσετε κι’εσείς λίγο για να γίνουν τα βίντεο σας πιο ορατά. Μόλις ανεβάσετε ένα βίντεο, φροντίστε να το ανακοινώσετε στο Facebook και στο Twitter σας και γενικά σε όποια social media χρησιμοποιείτε. Πείτε και στους φίλους σας να το κοινοποιήσουν στα wall τους και τα feeds τους.

Αν συμμετέχετε σε κάποια sites ή forums σχετικά με το θέμα του video σας, τότε να κάνετε κι’εκεί ανακοινώσεις και σχετικά posts! Mια πολύ καλή ιστοσελίδα που μπορείτε να επισκευτείτε και να διαβάσετε διάφορα αρθρα για τις ιστοσελίδες φιλοξενίας βίντεο είναι  http://www.ιστοσελιδαφιλοξενιασβιντεο.gr/