Πως τα templates για ιστοσελίδες κάνουν τη δημιουργία site παιχνιδάκι

Templates ιστοσελίδων: η πιο εύκολη λύση για τη δημιουργία site

Στις μέρες μας είναι πλέον γνωστό ότι μία καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα είναι απολύτως απαραίτητη είτε πρόκειται απλά για ένα blog, είτε για τη σελίδα μίας εταιρίας. Πολλοί άνθρωποι όμως φοβούνται να αναλάβουν μόνοι τους τη δημιουργία site, γιατί πιστεύουν ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα εύκολα. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά καταλήγουν να πληρώνουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά σε επαγγελματίες σχεδιαστές sites, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον επαγγελματικό, ακόμη και αν αυτό δεν ταιριάζει με το αρχικό όραμα και τις ιδέες τους.

Είναι αλήθεια πως η δημιουργία ιστοσελίδας δεν είναι μία υπερβολικά απλή και εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, με λίγη έρευνα στο διαδίκτυο, είναι πολύ εύκολο να βρει κάποιος πολύ υλικό που θα τον βοηθήσει σημαντικά στο έργο του. Για παράδειγμα. ο σχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να γίνει πανεύκολος και πολύ γρήγορος με τη χρήση προκατασκευασμένων οδηγών ή templates ιστοσελίδων.

● Τι είναι τα templates ιστοσελίδων;

templates ιστοσελίδων

Τα templates ιστοσελίδων είναι στην ουσία “σκελετοί” ιστοσελίδων κατασκευασμένοι από επαγγελματίες web designers, τα οποία ευκολύνουν πολύ τη δημιουργία site, ακόμη και για ανθρώπους που δεν είναι και πολύ σχετικοί με τον τομέα. Για να το θέσω πιο απλά, είναι προκατασκευασμένες ιστοσελίδες, τις οποίες συμπληρώνει ο καθένας με το περιεχόμενο, τις πληροφορίες και τα στοιχεία του. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά γιατί τα templates είναι ίσως η καλύτερη λύση για τον εύκολο σχεδιασμό της δικής σας σελίδας.

1. Χαμηλό κόστος
δημιουργία site
Θυμάστε παραπάνω που σας είπα ότι ένας επαγγελματίας designer χρεώνει πάρα πολλά για τη δημιουργία site? Ε λοιπόν, δεν υπερέβαλα καθόλου! Οι περισσότεροι ζητούν σίγουρα τριψήφια ποσά, τα οποία στις μέρες μας είμαι σίγουρος ότι δε περισσεύουν σε πολλούς, ειδικά αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για χόμπι ή για να βγάλουν λίγο έξτρα εισόδημα. Τα templates είναι πολύ φθηνότερα, καθώς κοστίζουν συνήθως γύρω στα 50 ευρώ το πολύ. Υπάρχουν επίσης και πολλά που είναι διαθέσιμα εντελώς δωρεάν! Μία έρευνα στο Google θα σας βοηθήσει να βρείτε πολλά φθηνά ή και δωρεάν templates και σίγουρα κάποιο από αυτά θα ταιριάζει με την εικόνα που έχετε για την ιστοσελίδα σας.

2. Ταχύτητα
κατασκευής μίας ιστοσελίδας

 

Η ταχύτητα κατασκευής μίας ιστοσελίδας είναι πάρα πολύ σημαντική, ειδικά αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει πολλές. Μιας που τα templates είναι σχεδόν πλήρως προκατασκευασμένες ιστοσελίδες, εννοείται πως επισπεύδουν πάρα πολύ τη δημιουργία site. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τις περισσότερες φορές, είναι απλά να προσθέσετε το δικό σας περιεχόμενο και υλικό όπως φωτογραφίες η βίντεο και άλλα πολυμέσα. Μόλις θα πάρετε το κολάι του κάθε template, θα μπορείτε να φτιάχνετε νέες σελίδες μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.H ταχύτητα της ιστοσελίδας σας βοηθάει και στο SEO αφου οι επισκεπτες θα εχουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης,έαν ψάχνετε εναν τέτοιον επαγγελματία για SEO στην Ελλάδα τότε απευθυνθείτε στον Δημήτρη Κουρδούπαλο σας παρέχει marketing and search engine optimization services σε ανταγωνιστικές τιμές

3. Έτοιμη δομή
δημιουργία site

 

Το πιο δύσκολο πράγμα και το πιο χρονοβόρο στη δημιουργία site, είναι να βρει κάποιος τη σωστή δομή γι’αυτό. Το site θα πρέπει ενα είναι ευπαρουσίαστο και λειτουργικό και οι διάφορες σελίδες να συνδέονται σωστά μεταξύ τους κλπ. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει κυριολεκτικά ώρες κάθε φορά για κάποιον που δεν ξέρει και πολλά για τη σχεδίαση ιστοσελίδων. Τα templates όμως έχουν έτοιμη δομή, την οποία μάλιστα την έχουν σχεδιάσει και επιμεληθεί επαγγελματίες του χώρου. Αυτό σημαίνει πως η δομή του site δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί πλέον.

4. Ποικιλία
λειτουργικά templates

Υπάρχουν templates για όλες τις κατηγορίες sites και για όλα τα γούστα (και τα πορτοφόλια). Στα πιο γνωστά blogging sites ας πούμε θα βρείτε πολλά και πολύ λειτουργικά templates για blogs. Αν από την άλλη θέλετε ένα πιο φανταχτερό site, υπάρχουν και πάρα πολλά templates που χρησιμοποιούν το Flash και άλλα παρόμοια προιόντα που θα κάνουν την ιστοσελίδα σας να φαίνεται λίγο πιο “επαγγελματική”. Απλά προσέξτε μην το παρακάνετε!

● Τα κατά

δημιουργία site παιχνιδάκι

Για να είμαστε δίκαιοι όμως, τα tempates έχουν και ένα σημείο κατά τους: τα πιο δημοφιλή είναι πάρα πολύ διαδεδομένα, που σημαίνει ότι ενδεχωμένως να υπάρχουν και πολλές άλλες σελίδες στο web που θα μοιάζουν με τη δική σας στα πάντα εκτός από το περιεχόμενο. Με άλλα λόγια, είναι για τη δημιουργία site σαν τα έπιπλα ΙΚΕΑ για το σπίτι σας: είναι όμορφα και λειτουργικά, αλλά δεν είναι μοναδικά. Εννοείται πως αυτό που κάνει ένα site να αξίζει είναι περιεχόμενο του, οπότε αν αυτό είναι καλό, τότε το γεγονός ότι η σελίδα σας μοιάζει με κάποιες άλλες, δε θα πρέπει να σας ανησυχεί καθόλου.