Πως θα συντηρήσετε γυναικείες τσάντες

6 κόλπα για να είναι οι γυναικείες τσάντες πάντα σαν καινούργιες

Οι γυναικείες τσάντες είναι σίγουρα το αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών όλου του πλανήτη. Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν παραπάνω από μία τσάντες και πάντα θέλουν να προσθέτουν καινούργιες στη συλλογή τους. Πάντα όμως έχουν και μία αγαπημένη ή μία που τη χρησιμοποιούν κάθε μέρα.  Αυτή η τσάντα ταλαιπωρείται περισσότερο από τις άλλες, με αποτέλεσμα σιγά – σιγά να αρχίσει να χαλάει και στο τέλος να “καταρεύσει” από την πολλλη ταλαιπωρία και χρήση.

tsantes

Η αλήθεια είναι πως οι γυναικείες τσάντες είναι σαν όλα τα άλλα αντικείμενα: αν συντηρούνται σωστά, θα αντέξουν περισσότερο. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες, απλά δεν ξέρουν πως να συντηρούν τις τσάντες τους ή ότι με τη συντήρηση μπορούν να τους προσφέρουν μήνες ή και χρόνια παραπάνω ζωής.

Οι παρακάτω συμβουλές λοιπόν, θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε κοντά σας την αγαπημένη σας τσάντα για όσο το δυνατόν περισσότερο!

1.Το μέρος που αποθηκεύετε την τσάντα σας θα πρέπει να έχει ομαλή επιφάνεια, κατά προτίμηση χωρίς μέταλλα και σε καμία περίπτωση να μην έχει αιχμηρές άκρες. Αυτό θα προστατέψει την τσάντα σας από κοψίματα και σκισίματα στην επιφάνεια της.

2.Να έχετε πάντα ένα νεσεσέρ με τα καλλυντικά σας μέσα στη τσάντα σας. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο στην καταπολέμηση του χάους που υπάρχει μέσα σε όλες τις γυναικείες τσάντες, αλλά θα προστατέψει και τη τσάντα σας από τα καλλυντικά σας. Δεν είναι και ότι καλύτερο να είναι τα καλλυντικά χύμα μέσα στη τσάντα, καθώς ένα μικρό ατύχημα μπορεί να είναι αρκετό για να καταστραφεί το εσωτερικό της.

3.Να κρατάτε την τσάντα σας πάντα μακριά από αρώματα και άλλες χημικές ουσίες που μπορούν να την βλάψουν την τσάντα σας. Οι γυναικείες τσάντες δεν τα πάνε και πολύ καλά με το νερό, καθώς τις κάνει να χάνουν την γυαλλάδα τους. Οπότε καλό θα ήταν να αποθηκεύετε τις τσάντες σας μακρυά από νερό και να μην κουβαλάτε καλές τσάντες όταν βρέχει.

4.Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να ελέγχετε το εσωτερικό και το περιεχόμενο της τσάντας σας και να πετάτε τη σαβούρα και γενικά ό, τι είναι περιττό. Προσπαθήστε να διατηρείτε τη τσάντα σας ελαφριά, κουβαλώντας μόνο τα απαραίτητα και τίποτα άλλο.

5.Όταν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την τσάντα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, φρονίστε να τη καλύψετε με ένα ειδικό κάλλυμα για μην γεμίσει τη σκόνη, μούχλα, και μύκητες. Οι περισσότερες τσάντες συνοδεύονται από καλύμματα σκόνης όταν τις αγοράζετε, αλλά αν η δική σας δεν είχε ή το χάσατε, μπορείτε να τη καλύψετε με μία μαξιλαροθήκη. Επίσης, οι γυναικείες τσάντες συνήθως χάνουν το σχήμα τους όταν δεν χρησιμοποιούνται για αρκετό καιρό. Για να μην το πάθουν αυτό και οι δικές σας, γεμίστε τις με παλιές εφήμεριδες όταν πρόκειται να τις αποθηκεύσετε.

6.Ενώ επιλέξετε ένα ειδικό καθαριστικό για την τσάντα σας, βεβαιωθείτε θα αγοράσετε ένα που να είναι κατάλληλο για το υλικό της. Αυτά τα καθαριστικά βοηθούν στη διατήρηση της γυαλάδας μιας τσάντας για πάρα πολύ καιρό.