Τι κοστίζει η προώθηση ενός site στην Google και χρόνος αποτελεσμάτων

Προώθηση site στην Google: Πόσο κοστίζει και ποιος ο χρόνος των αποτελεσμάτων

«Το επαγγελματικό site ετοιμάστηκε. Και τώρα; Πότε θα δω τις πωλήσεις μου να αυξάνονται;» Μήπως δημιούργησες πρόσφατα μία ιστοσελίδα και κάνεις παρόμοιες σκέψεις; Θέλεις να δεις ταχύτατη αύξηση των νέων πελατών, αλλά δεν ξέρεις πώς να συνεχίσεις το ταξίδι σου στο κόσμο του διαδικτύου; Να είσαι ειλικρινής γιατί τα ίδια σκέφτονται πολλοί νέοι δημιουργοί ιστότοπων. Εξαιτίας της απειρίας τους, πιθανότατα δεν γνωρίζουν πως για να υπάρξει επισκεψιμότητα, είναι αναγκαία η σωστή προβολή του website. Συνέχισε την ανάγνωση και μάθε τα πάντα για τις τιμές για την προώθηση ιστοσελίδων καθώς και για το πότε θα παρατηρήσεις θετικά αποτελέσματα στο δημιούργημα σου.

Προώθηση ενός site στις μηχανές αναζήτησης: Τι σημαίνει

Ένας ιστότοπος για να γνωστοποιηθεί στους χρήστες του διαδικτύου, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να το επισκεφτούν, πρέπει να προβάλλεται ως ‘απάντηση’ στις πρώτες θέσεις κατάταξης των μηχανών αναζήτησης στα ερωτήματα που εκείνοι θέτουν. Έτσι, απαιτείται ένα σύνολο από διάφορες διαφημιστικές τεχνικές που θα προωθήσουν το εταιρικό site  στην κορυφή της Google, του Bing, της Yahoo και θα ενισχυθεί η επωνυμία της επιχείρησης.

To SEO ή διαφορετικά ‘Search Engine Optimization’ βοηθά το website να ανιχνευθεί στις μηχανές αναζήτησης και είναι πολύ σημαντικό μέρος της στρατηγικής του digital marketing. Με τις ενέργειες του SEO βελτιστοποιείται το περιεχόμενο του ιστότοπου και αργότερα προωθείται στην Google παράλληλα με άλλες διαφημιστικές ενέργειες.

Το πόσο χρήσιμο είναι το SEO για ένα website αποδεικνύεται από πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με αυτές, η πλειοψηφία των χρηστών στην Google (το 98%) όταν αναζητά κάτι σε αυτή, εξετάζει τα αποτελέσματα που εμφανίζονται μόνο στην πρώτη της σελίδα. Ένα μη βελτιστοποιημένο site δεν μπορεί να φτάσει στην πρώτη σελίδα αλλά χάνεται στις τελευταίες σελίδες των μηχανών αναζήτησης.

Να απευθυνθώ σε ειδικό του SEO;

Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων απευθύνονται σε ειδικούς για να αναλάβουν την προβολή του site τους. Υπάρχουν πολύ ποιοτικές υπηρεσίες SEO στην Ελλάδα και καλό είναι να ζητήσεις βοήθεια από επαγγελματίες για το δημιούργημα σου. Οι SEO Specialists έχουν πολύχρονη εμπειρία, γνωρίζουν καλά πώς λειτουργεί η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, όπως και τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για την ευρετηρίαση του περιεχομένου των sites.

Επιπλέον, δημιουργούν μία προσωποποιημένη SEO στρατηγική και μένουν δίπλα σου και σε συμβουλεύουν μέχρι να πετύχεις όλους τους στόχους που έχεις θέσει. Εάν κατά την διάρκεια της συνεργασίας σου μαζί τους, παρατηρηθεί μία μικρή μείωση των επισκεπτών, οι Specialists τροποποιούν ή δημιουργούν από την αρχή μία νέα στρατηγική για να μη χάσει ποτέ το site σου την δυναμική του.

Ποιες ενέργειες SEO απαιτούνται για την προώθηση ενός site

Οι ειδικοί προβαίνουν σε ενέργειες βελτιστοποίησης που διακρίνονται σε ‘on-page’ και σε ‘off-page’. Στις ‘on-page’ ενέργειες εξετάζεται το περιεχόμενο του site. Αξιολογούνται τα ήδη υπάρχοντα κείμενα και διορθώνονται ή δημιουργούνται νέα. Γίνεται έρευνα λέξεων-κλειδιών και τις τοποθετούν στα σωστά σημεία της ιστοσελίδας. Έπειτα διορθώνονται οι μετά-περιγραφές, οι ετικέτες τίτλου και οι εσωτερικοί σύνδεσμοι.

Επίσης, στην off-page βελτιστοποίηση δημιουργούνται περισσότερα backlinks από άλλες γνωστές και αξιόπιστες ιστοσελίδες ώστε η Google να ‘δει’ πιο εύκολα το διορθωμένο website και εισάγονται κουμπιά γρήγορης κοινοποίησης περιεχομένου στα social media. Δημιουργούνται, ακόμη, ελκυστικά βίντεο και δημοσιεύονται στο YouTube.

Ποιο είναι το κόστος της προώθησης ενός site στην Google

Το κόστος των ενεργειών βελτιστοποίησης και προώθησης μιας ιστοσελίδας απασχολεί όλους τους ιδιοκτήτες, αλλά δεν μπορεί να δοθεί μία συγκεκριμένη απάντηση στα πλαίσια ενός κειμένου και χωρίς να είναι γνωστά ορισμένα δεδομένα του site. Έτσι, οι ειδικοί του SEΟ πριν καταλήξουν σε κάποια τιμή είναι αναγκαίο να γνωρίζουν:

  • Το πότε αποκτήθηκε το domain name του site,
  • Αν προηγήθηκαν άλλες διαφημιστικές ενέργειες,
  • Αν η Google είχε δώσει παλαιότερα ποινή στο ιστοχώρο,
  • Την τρέχουσα θέση του ιστοχώρου στις σελίδες των μηχανών αναζήτησης,
  • Τον υπάρχοντα ανταγωνισμό,
  • Το μέγεθος του ιστοτόπου,
  • Τον αριθμό των εικόνων που πρέπει να βελτιστοποιηθούν και
  • Τον αριθμό των keywords (λέξεων-κλειδιά).

Πότε θα δεις το αποτέλεσμα που ζητάς

Δύσκολα μπορεί να απαντηθεί και η ερώτηση «πότε θα δω αποτέλεσμα» καθώς οι μηχανές αναζήτησης είναι απρόβλεπτες. Καθημερινά αλλάζει ο τρόπος που κατατάσσονται οι ιστότοποι στις σελίδες τους. Σύμφωνα με την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, την Google, ο απαιτούμενος χρόνος για την κατάταξη ενός site στα πρώτα της αποτελέσματα διαμορφώνεται από μισό έως και ένα έτος. Όμως και αυτό εξαρτάται από τους προαναφερόμενους παράγοντες.

Συνοψίζοντας, χωρίς προώθηση ένα site δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Μοιάζει με κατάστημα ένδυσης που δεν έχει βιτρίνα. Η κοστολόγηση των προωθητικών ενεργειών είναι εξατομικευμένη. Με την ύπαρξη αυτών, μία ιστοσελίδα μπορεί να πετύχει τον σκοπό της: ν΄ αυξήσει τους επισκέπτες και να χαροποιήσει τον κάτοχό της.